Thursday, January 8, 2009

KeneR tAg ngAn mAzLi

Sumpah aku x penah wat mender nie.. tp cam beshh la plakk.. heheh

10 perkara mengenai si Mazli ensem (katernyer..)

1. Yang aku tau full name die Mazlinizam bin Marzuki.

2. Besday die 5 February 1982.

3. Umah die kat Taman Jaya Delima (errr..Mazli ko dok situ lagi kan?)

4. Abang2 die pon rakan sebaya se-SMKUK ngan akak-akak haku..sampei le ke haku pong samer..tp akak2 aku mmg sekelas ngan abg2 die tp aku idak..mcm coincidence kan? Cuba tgk..

Aku ader 4 beradik, suma pompuan (Gurlszz rulezz!!!).. Mazli plak 4 bradik suma lelaki (Brotherhood rulezz..).. Nama siblings die start wif "M", aku nyer start wif "N".. (and wat a coincidence it is in alphabetical order ---> M, N !!!!)

Mazrulnizat, Maznizan, Mazlinizam, Maznifirdaus
Nurmanja, Nurmawati, Nursariah, Nurliana
(rhyme kan? ahahhahahhahah~)

5. Aku x nah sekelas ngan si Mazli nie tapi kami sama2 se-pengawas.. errr.. se aper lagik ek?
Doloo2 Mazli nie pendiam skett x byk ckp sgt.. die ckp bler time nk protes jek..

6. Die udah bertunang (aku memang takde can!)

7. Die nie byk sgt idea..ghajin organize gathering2 utk ex-skool mates..merapat2kn silratulrahim sesama kengkawan which is very gewd and sangat patut diberi pujian! bravo caiyokk caiyokk!!


8. errrr...Die rendah dari haku..hikhik..

9. Die pakei kete Kenari warna itam maka oleh sbb ittew lah die sangat aktif ngan Kenarianz club die tue..

10. Die tagged aku jadi aku kener arr jawab balik.. hahahhahahaha!

Tagged Dari Mazli plakss..

1. Nama aku Nursariah bt Abdul Rahman. Kengkawan skolah panggei aku Sariah..Yah pon bleh.. Bler dh tua nie member2 aku panggei Sal.. kalo kt umah adik aku panggei Kak Yang/Yang, mak & family panggei Sa.

2. D.O.B aku 6 November 1982 and aku dilahirkan kat Medan Mara, Ulu Kinta, Perak Darul Ridzuan. But now family kami dah reside kat Taman Desa Jaya, Tg. Rambutan.

3. Aku ader 4 beradik suma pompuan. Aku yang ke-3.

4. Aku nih mmg peramah..even though doloo2 maser skolah aku nyer kategori jatuh ke kategori "talkative/suker wat bising" sampei cikgu cikgi pon give-up ngan aku.. now dah tua2 nie dh takde lagik la tue sumer.. aku nih friendly, senang nk bkwn ngan org kalo kene gaya nyer arr..

5. Aku paling pantang datuk nenek skali kalo org interrupt aku time aku ngah khusyuk membaca (except boss aku arr..wat do u expect? dh tentu die boss aku daaa..) and tgk tv..

6. Aku slalu jek nangis bler tgk citer2 sedey kt tv..(weii housemate aku pon sama arr..!!)

7. Aku slalu kene babysit anak2 sedara aku dari derang kecik sampei beso..bukan arr aku dok umah akak2 aku jd maid..but babysit bler time derang ader hal..so aku dgn bangga nyer mengaku yg aku agak expert menjaga budak! (amy, jaja komer jgn pasang angan2 nk suh aku babysit anak kome plak nanti ek!)..

8. Aku mmg hantu kek.. bak mai la aper jenis kek skali pon aku leh telan walao ponn org lain kater x sedap tapi bagi aku sumer jenis kek adalah sedap kecuali BAHULU. Aku plakk x leh telan telor separuh masak apertah lagi yg masih cair2 berlendir dan paling tidak mungkin ku telan adalah telor mentah (i wonder how siti nurhaliza taruddin managed to do it?)

9. Opis aku situated kat Jalan Yap Ah Shak yg sangat lah pemes nyer bagi muda mudi zaman ini sbg the most happening nightlife scene in town..and bler time balik keje kedengaran lah lagu berdentum dentam and lampu berkelip kelap sbb area nie dipenuhi ngan clubs & discos yg tumbuh cam rumput rumpai lepas ujan..akan tetapi aku blom pernah walao skali pon menjejakkan kaki aku ke maner2 satu pintu and mmg tak hingin pon..those days maser aku start keje kt sini back in 2004-this place hanya lah area yg sunyi dgn deretan bangunan2 lama yg very the heritage dimana masih ader apek pakei suar katuk kaler biru tua ngan singlet (uniform yg sama setiap ari) goreng koeyteow kt kedai makan cina..

10. Aku nih walao pon nampak miang tapi at least ati aku baik suci murni macam minyak masak seri murni and aku mmg anti ngan org2 yg bertopengkan muka innocent baik glerr tapi subhanallah ati busokk glerr macam bau longkang blakang kilang getah sekerap!

Incik Mazli, sayer sudah pon siapkan assignment yg diberi dgn susah payah skalik.

Sekian, Terima Kasih.

4 comments:

nizam_5282 said...

Tunggu aku punya jawapan dari tagged ko pasal haku... sabo yek...

Sal Abdul Rahman said...

Baekkk

amydala said...

mmg kompem aku carik ko kalo bibik aku lari kali ni...wakakaaaa

Sal Abdul Rahman said...

ahahhahahha tgk tu paseii aku maleh admit ke'terror'an aku tue!

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails
 

Blog Template by YummyLolly.com