Wednesday, October 13, 2010

Terbang dengan RM 1




Tudiah AirAsia dah start promosi lagik! Hambek ko suma pon singgit..tapi nak dapat kan tiket ngan room singgit tu mmg hazab ya rabbi lah jgn citer. Dulu tahun biler tah aku penah dapat tiket 3 sen ke 33 sen aku dh lupa ke Langkawi. Saje aku book last-last bila sampai masanya tpaksa burn je sbb tak dpt nk pegi. Ada gak keburukannya book tiket in advance ni sbb ko pon tak tau & tak nampak lagi ape nak jadi 6-7 bulan akan datang. Pastu back in 2006, aku ngn member2 penah la gi Kuching ngan tiket RM 29.99. Tu paling murah aku dpt kot. Yang free pernah la dpt masa dok browse tapi tak book sbb date tak cun. Leceh gak kan. 

Tambahan lak skang dah kawen..nak gi holiday mmg best tapi Wan pulak susah nk cuti. Sabtu pon die keje..ptg gak sampai umah. Kesudahannya mane jek leh gi? Yang dekat2 je lah...tak PD, Melaka. Tak Melaka, PD. Genting aku kureng sket. Boleh laaaaaaa tapi cam malas nak tempuh perjalanan berbukit-bukau tu semata-mata nak gi tidor sehari? Tak berbaloi! Aku dah separa kejung lam kete sepanjang jalan kan...berbaloi ke? Mak tak sukaaaa!! Takat nak sejuk baik aku pasang je aircond...Aritu honeymoon baru dpt gi jauh sket tu pon pasal lajak kan je cuti kawen..tiket pon book last minit so mmg bayar normal price..bertuah betoi kalau dapat tiket singgit ni taim tu! 

Makanya, planning hujung minggu ni rasanya nak gi Melaka. Nak terai Melaka Wonderland yang baru tu syok ke tak syok. A'Famosa Resort aku dh bosan. Nanti biler-biler balik Ipoh nak bawak Wan gi Cameron sbb seumur idup dah kemain panjang gitu die tak penah pegi Cameron rupanya. Sian hubby aku. Pangkor pon tak penah gi sedangkan aku ulang-alik Pangkor ngn Cameron macam dari Tanjong ke Tmn Desa jek. Ye lah tu kampong aku mmg la aku dh jemu..ye tak ye...

Tapi tgk angka singgit tu aku geram jek nk book tiket gi Bali...!! Cuma takot membazir..

4 comments:

Sentuhan Kasih said...

sian kat ijuan. kamu kena bwk die kali nie. cameron tu wajib !

Sal Abdul Rahman said...

tu lah lin...nanti la biler balik ipoh leh naik ateh tu kejap. cameron pn dh tak sebest dulu kan...

Sentuhan Kasih said...

eh tambah best lagi kome..jgn x tau. makin ramei org bukak itu ini. tambah2 pasar tepi jalan tu. tapi maybe natural beauty die dh makin lenyap. sbb bangunan2 baru naik. u know natasya cosmetic pun dh ade resort.

Sal Abdul Rahman said...

haiyoo ye lah aritu tgk lam tibi..untung jimmy shanley!

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails
 

Blog Template by YummyLolly.com