Friday, June 5, 2009

Aper kah perancangan awal yg penting utk sebuah majlis pertunangan dan diikuti dgn perkahwinan selang beberapa bulan selepas itu?


Sebuah? bantai saja la labuuuuuuuu.....

Tujuan entry ini di karang? Sbb nyew aku nk mintak korang nyew advise (sbb aku tau korang2 yg baca ni expert & da pnah melalui sumer nie).

*IKLAN* DISCLAIMER : Maaf, ini hanya lah ruangan utk mendptkn pandangan - TIDAK ada kena mengena dgn tuan punyer blog atau sesiapa hah hah hah. 

Soalan pertama : Berapakah budget kasar utk sesebuah (sebuah lagi?) majlis pertunangan? Sumer lump sum dari hantaran ke kenduri ke baju ke makeup ke fotographer ke kos perjalanan keluarga lelaki..

Soalan kedua : Berapakah budget kasar utk sesebuah majlis perkahwinan? (details spt soklan di ateh)

Boleh tak korang bagi aku roughly...round figure? Berapa yg korang dah spend utk majlis korang (dwet korang senirik campor dwet pasangan).. Pls advise k! aku just nk tau..alah bukan ape pon..just for info jek ngeh ngeh ngeh.. (dah jgn tanyer lebey2..aku kn da bagi disclaimer kt ateh tue!)

Tima kasih byk2..

5 comments:

aмiє's³° sнiиoda said...

30k da ok.. ;p

» NAJA « said...

aku dah jawab kat blog aku
but for tunang je dulu
kawin later

nizam_5282 said...

Aku punya majlis tunang RM2.5K suda cukup siapkan barang hantaran. Belah perempuan aku tak cover...

kuin said...

hye bakal pantin <--leh xcakap mcm tu..

ok i baru pas kawen.. btunang 5 bulan.. n than kami kawenn.. majlis tunang i simple jer.. hanya kluarga tdekat di buat sebuah kg halaman yang amat damai.. cehh ayat xtahan.. arap tuan umah xtension...

ok tunnag i.. i abis 5k..
tmasuk baju/brg hantaran/ kduri simple2.. fgpher.. n jugak make up...

pantin laki masa tunang.. dalam 3k jer dia cakap..
cincin n pgangkutan pginapan jer..

5 bulan pas tunang kami kawen..
oh kawen paling tension..
i abis dalam 16k++.. untuk belah i jer.. ppuan..

pakej plamin..fghpy make up rm 4800
barang hanatarn rm 3400
kekmah rm 1500
svnior n kad jemputan 3100
kenduri kendara 3800
pgangkutan ke peneng rm 1500
pastu adalah kos2 lepas.. yang xbajet.. hehhe

tu majlis i simple2 jer..
untuk mjlis belah lelaki.. dia mayb bhabis sikit kot.. hehhe
w/hantaran 10k
brg hantaran rm4560
catering rm 3800
pelamin rm600<--simple jer
make up rm150 <--bajet giler
pgangkutan n pginapan hotel abis rm 2100
fghper rm 600
pakej bulan madu rm 1800
heheh.. itu sahaja.. dalam 23k++ mcm tu huhu...


heheh...

Sal Abdul Rahman said...

hye kuin, thanks 4 dropping by!

haaa beshh nyer tgk u nyer list tue..sangat2 la membantu utk i nie..at least i ade idea skett..tq ya!!

neway, skrang nie i ngah wat preparation untuk bertunang raya nanti..

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails
 

Blog Template by YummyLolly.com