Wednesday, April 20, 2011

Panik tak ko? - Part 2

Sambung balik cerita smlm. So hari Ahad lepas pagi-pagi lagi aku dh bangun mandi siap2, w/pon rasa down sket, tapi aku tak puas hati selagi aku tak dpt confirmation. Aku tnya wan macam mane kalau betul-betul takde? Wan kata "adaaaaaa..jom kita check dulu"

Smpai kat hospital pusrawi, naik la tingkat 2 macam mamat kaunter emergency tu cakap..tgk2 kosong je sunyi sorang pn takde. Nasib baik terjumpa sorang akak doctor kat bilik sebelah, rupanya ahad mane ada bukak klinik pakar O&G tu, monday-sat je office hr. Cehh tak guna betoi dh kene tipu rupanya!  

Pusing punya pusing teringat akak aku ada bagitau kat Jln Peel ada satu klinik O&G, trus call akak aku mintak direction. Nama klinik tu Klinik Samuel. Memula scary gak sbb klinik nye kecik je pastu cam suram2 sket. Lady doctor sikh yg on duty hari tu. Aku cerita la dgn dia pasal aku pegi scan tak nampak la suma bla bla bla kan..Dia angguk2 pastu dia terus suruh scan. 

Skali die masuk kan transvaginal scan terus dia kata "Haa ni ada, ape pasal itu doctor cakap tak boleh nampak?" MasyaAllah, aku terus rasa legaaaaaaaaa giler! Tuhan je yg tau! Terus meleleh air mata aku ;(

Pastu dia suruh luruskan kaki and dia try buat top scan (scan atas perut), hahhaha ni yg kelakar. Dia pon tak nampak! Naik heran doctor tu dgn nurse..kata auntie nurse "oooo mmg tak nampak...bukan salah doctor tu, mmg btul top scan tak boleh nampak. Yg nampak cuma pundi kencing u aje". Doctor tak puas hati dia suruh kangkang balik, dia buat transvaginal scan lagi skali, SAH! Nurse tunjuk kepala baby, pastu tgk baby gerak-gerak then doctor bagi dengar heartbeat. Subhanallah, syukur betul rasanya...aku dh menangis macam ape je..bukan nya sedih, tapi lega + happy yg amat sangat ;)

Doctor kata punca tak nampak masa top scan adalah disebabkan KULIT PERUT AKU YG TEBAL! Eeeeeeee tak bleh terima nyeee!! Wakakkakaa takkan la kan? Banyak btul lemak ke hahahah..Nurse cakap "ini kali pertama kita buat top scan tak boleh nampak" uuUuuu ye ke? ;p

tgk dia relek jer haihh sabo je lah ;p

13 comments:

Iszuanie Ilias said...

kelakar la mak hayy nyew citew.... kuikuikuikui kena simpan bagi baby baca... sure gelaks ngekek.... lemak tebal naow rupernyew

nizam_5282 said...

Nasib kamu le menantu abi.

haslina razali said...

waaaaaaaa leganya... errr akak tunggu ngan penuh saspen ko... alhamdullilah...congrates.. lemak tebal laa plak? hik...

sukahati said...

alamak...tetiba mak pon riso bleh? sbb lemak perot mak pon tebal jugerrrrrr......:P

Sal Abdul Rahman said...

Manja : yer tu psl boh kt sini. sok dh beso soh die baca! hahaha

Kak Lina : hahah tima kasih..tu la kak panik btoi sal..skali psl lemak daaaaa ;)

Suka : hey kamu kuroih gitu takkan la perot tebei juger..repek aih ;p

IbUGojESss said...

warghhhhhhhhhhhkakakakakkaaaaaaaa...........aku gelak terkekeh2 dpn pc ni nab ooiiiii!!!! pantang btoi2 ye kasi kikis ckit kulit perot tuh nnti!!! hahahahaa......

Sentuhan Kasih said...

rasa nak meleleh ayor mata teman mendengor kisah kome .. tahniah yer..tapi kulit tebal tu mmg lawak
hahahaha

nizam_5282 said...

kulit tebei... lemak tebei... tebei muker...

sykn said...

fuh..suspend tul citer ko ni....kulit tebal takpe yah...kasi extra protection kat junior dlm tu..hehe...:)

harzharun said...

aik...aku rasa aku komen...

harzharun said...

testing2...penat ah tulis panjang2,pastu xde!..eee!

AiniQMY said...

waahhh....dah nampak dah baby dia... alhamdulillah :)

Superstar Suri said...

update lah lagi...

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails
 

Blog Template by YummyLolly.com