Monday, August 17, 2009

My Engagement Preparation (Part 1)

Pejam celik pejam celik raser sekejap jek..sedar x sedar dh nk mula puasa pon sok lusa..makin dekat aku makin kancheong memikirkan macam2 preparation for next month..bulan puasa masa makin suntuk..Wan pulak hari2 keje balik lewat..sabtu pon keje sampai ptg..the only day yg aku adew is Ahad!

CHECKLIST

Yang dah siap/in progress :-

1) Baju Bertunang - dah beli & dah tempah. Wan punyer baju melayu dh siap & dh ambik smlm (16/08/2009). Aku punyer siap hujung bulan nie..

2) Souvenir utk family Wan - kotak & barang2 gubahan sumer dh beli & still dlm process by Kak Tie..

3) Thank you tag - dah siap & dh ambik..

4) Cincin Tunang - dah beli smlm (16/08/2009)

5) Katering makan & khemah - Mak dh kawtim ngan katerer (anak Pakcik)

Yang belom siap :-

1) Kain hantaran (baju nikah) - dh pegi survey tp belom beli

2) Hantaran - tgh cari org nak gubah

3) Makeup & pelamin mini (if affordable hah hah) - hujung bulan nie baru nk pegi survey kat Nasha Bridal sbb balik kg..

4) Barang/mende nk isi dalam kotak souvenir - ngah dpkirkan..chocolates maybe?

5) Photographer - pon hujung bulan baru nk jumpa..(Jaja, pls bagi aku kontek number Saipol & tolong remind aku ek? heheh tengkiu!)

6) Kek - nie yg paling syahdu..(ader kisah disebalik tapi aku takmo ingat2 lagik..sbb lagi ingat nanti lagi tensi!) duh sabo sal sabo..aku x decide lagik nk tempah kt maner..last choice mmg SR raser nyer..sbb aku takmo kek fondant..aku nk carik kek krim..

Aper lagi yer???

*** Haih napew lah oghang melayu bertunang payah benor kene buat majlis bagai..tgk org putih sarung cincin jek udah bertunang..ateh bas bulih bertunang! Tak payah tggu mak ke sedare mare yg sarungkn..senirik sarung jek hah hah..save budget tak payah wat majlis, tak payah wat baju, tak payah hantaran pon, tak payah dwet minyak, tol, pendek kater sumer tak payah! hermm..tapi dh mmg nie adat oghang melayu maka kter kene ikut je le ye tak? just my two cents..! ;)

4 comments:

eyswanie said...

well itew la adatnyer kak yah... kamu nanti dah ada anak aku nak tgk bagaimana kah pula.... hahahahhaha.... anyway congrat again.... moga dapat berkat laks aku... sellau jadi last tuk kawan2 entah bila pula.... hahahahaha...

p/s: aku dijumput kan.... hemhemhem

Sal Abdul Rahman said...

heh manja kamu jgn ngengada..takkan aku x jemput heh..kamu ngan jaja kan pengapit aku kiri kanan! wahhh??? bertunang adew pengapit kah??

hahahhahhahaa!!!

kuin said...

salam... heheh sama mcm i nak tunang n kawen ari tu.. hehehe semua main beli n buat sdiri... save budgett.. fresh flower sanggup p beli kat cameron 2 hehehe

Sal Abdul Rahman said...

salam kuin,

hadoihh kuin hantaran sal x sanggup nk wat sendiri..mula2 plan mmg nk wat ngan akak..tp bila dah pening nk matching kaler, trus kensel! hah hah..skang ni nk bagi kedai wat jek..

fresh flowers mmg cantik sgt kan? tp sedey nye sal x leh nk wat sbb jauh nk bwk blk..nanti buat bunga tu layu jek..

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails
 

Blog Template by YummyLolly.com